Asumisyksikkö Setri,
O'Live Green Care Farm Oy

Asukkaaksi Kivisalmeen?

Kivisalmen hoitokoti on ohjattu palveluasumisyksikkö, siksi Kivisalmessa ei ole ympärivuorokautista valvontaa. Kivisalmen asiakaspaikat ovat erityistä tukea tarvitseville aikuisille, jotka eivät tarvitse laitosasumista mutta eivät vielä selviä itsenäisestä asumisesta. Tavoitteemme on, että mahdollisimman moni asiakas pystyisi muuttamaan Kivisalmesta vielä itsenäisempään asumiseen.

Mikäli öiseen aikaan asiakkaalle tulee tilanne, että ohjaajan apua tarvitaan, on asiakkaalla huoneessaan hätäpuhelin. Hätäpuhelimella saa yhteyden päivystäjään joka on aina korkeintaan 15 minuutin päässä hoitokodista.

Pidämme asiakkaidemme toimintakykyä yllä hoitamalla heidän kanssaan jokapäiväisiä asioita. Asiakkaita ohjataan, neuvotaan ja opastetaan toimimaan. Kivisalmen ohjaajat eivät tee asioita asiakkaiden puolesta, ellei se ole aivan välttämätöntä. Meillä asiakkaat osallistuvat niin ruoanlaittoon, kodin askareisiin kuin omien ostoksiensa hoitamiseen. Arkipäivinä Kivisalmesta käydään päivätoiminnassa (esimerkiksi opiskelua tai työtoimintaa). Yksi arkipäivä viikossa, kotipäivä, on varattu henkilökohtaisten asioiden hoitoon.

Päivittäisiä taitoja harjoittelemassa
Pöytää kattamassa

Arvoihimme kuuluu, että jokaisen asiakkaan ihmisarvoa kunnioitetaan. Kaikki asiakkaamme ovat yhdenvertaisia taustoista riippumatta ja kaikkia kohdellaan oikeudenmukaisesti yksilöinä. Kunnioitamme asiakkaidemme itsemäärämisoikeutta mutta muistamme, että vapauden mukana tulee aina vastuu. Jokaisella asiakkaalla Kivisalmessa on oma huone, jonne muilla ei ole lupa mennä kuin huoneen asiakkaan luvalla.

Yksi Kivisalmen huoneista

Kivisalmessa tehdään paljon asioita yhdessä omalla porukalla. Liikumme, syömme ja harrastamme yhdessä. Viikoittain pidämme myös yhteisöpaleverin, jossa asiakkailla on mahdollisuus tuoda esiin huolia, murheita ja ilon asioita.

Kivisalmessa isossa roolissa työntekijöinä ovat myös niin Kivisalmen omat eläimet kuin ohjaajien mukana kulkevat eläimet. Kivisalmessa asustaa tällä hetkellä 2 hevosta, 1 kissa ja useampi kana. Välillä meillä on ollut myös lampaita ja pupuja. Ohjaajien mukana kulkee kissa ja muutama koira. Asiakkaat hoitavat eläimiä vain ohjaajien kanssa, toki rapsutella voi koiria ja kissoja ilman ohjaajaakin sillä osa asiakkaista osaa esimerkiksi ulkoiluttaa koiraa itsenäisesti. Ohjaajien mukana kulkevat koirat ovat myös todetusti kilttejä ja erittäin ihmisrakkaita.

Seniorikaveri Niki

Mikäli Kivisalmi olisi Teidän mielestänne läheisenne tai asiakkaanne tuleva koti, niin ole hyvä ja ota yhteyttä soittamalla, alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla. Tarvittaessa neuvomme, kehen teidän kannattaa olla yhteydessä. Kivisalmeen voi tulla asukkaaksi myös kauempaa. Meillä on asukkaita Uudeltamaalta Pohjois-Savoon.

Yhteydenottolomake: