Asukkaaksi Kivisalmeen?

Kivisalmen hoitokoti on ohjattu palveluasumisyksikkö, siksi Kivisalmessa ei ole ympärivuorokautista valvontaa. Kivisalmen asukaspaikat ovat aikuisille kehitysvammaisille jotka eivät tarvitse laitosasumista, mutta eivät vielä selviä itsenäisestä asumisesta. Tavoitteemme on, että mahdollisimman moni asukas pystyisi muuttamaan Kivisalmesta vielä itsenäisempään asumiseen. Mikäli öiseen aikaan asiakkaalle tulee tilanne, että ohjaajan apua tarvitaan, on asiakkaalla huoneessaan hätäpuhelin. Hätäpuhelimella saa yhteyden päivystäjään joka on aina korkeintaan 15 minuutin päässä hoitokodista.

Pidämme asukkaidemme toimintakykyä yllä hoitamalla heidän kanssaan jokapäiväisiä asioita. Asiakkaita ohjataan, neuvotaan ja opastetaan toimimaan. Kivisalmen ohjaajat eivät tee asioita asiakkaiden puolesta, ellei se ole aivan välttämätöntä. Meillä asiakkaat osallistuvat niin ruoanlaittoon, kodin askareisiin kuin omien ostoksiensa hoitamiseen. Arkipäivinä Kivisalmesta käydään päivätoiminnassa (esimerkiksi opiskelua tai työtoimintaa). Yksi arkipäivä viikossa, kotipäivä, on varattu henkilökohtaisten asioiden hoitoon.

Päivittäisiä taitoja harjoittelemassa
Pöytää kattamassa

Arvoihimme kuuluu, että jokaisen asiakkaan ihmisarvoa kunnioitetaan. Kaikki asiakkaamme ovat yhdenvertaisia taustoista riippumatta ja kaikkia kohdellaan oikeudenmukaisesti yksilöinä. Kunnioitamme asiakkaidemme itsemäärämisoikeutta mutta muistamme, että vapauden mukana tulee aina vastuu.

Jokaisella asiakkaalla Kivisalmessa on oma huone, jonne muilla ei ole lupa mennä kuin huoneen asukkaan luvalla. Kivisalmessa kunnioitamme myös toistemme henkilökohtaista tilaa emmekä koskettele toisia luvatta. Korostamme, että jos haluaa toiselle antaa esimerkiksi onnitteluhalauksen, siihenkin tulee kysyä lupa.

Yksi Kivisalmen huoneista

Kivisalmessa tehdään paljon asioita yhdessä omalla porukalla. Liikumme, syömme ja harrastamme yhdessä. Viikoittain pidämme myös yhteisöpaleverin, jossa asukkailla on mahdollisuus tuoda esiin huolia, murheita ja ilon asioita.

Kivisalmessa isossa roolissa työntekijöinä ovat myös niin Kivisalmen omat eläimet kuin ohjaajien mukana kulkevat eläimet. Kivisalmessa asustaa tällä hetkellä 2 hevosta, 2 kissaa ja useampi kana. Välillä meillä on ollut myös lampaita ja pupuja. Ohjaajien mukana kulkee 1 kissa ja muutama koira. Asiakkaat ja eläimet tekevät yhdessä asioita pääsääntöisesti vain valvotusti. Osa asiakkaista osaa kuitenkin esimerkiksi ulkoiluttaa koiraa itsenäisesti. Ohjaajien mukana kulkevat koirat ovat myös todetusti kilttejä ja erittäin ihmisrakkaita.

Seniorikaveri Niki

Mikäli Kivisalmi olisi Teidän mielestänne läheisenne tai asiakkaanne tuleva koti, niin ole hyvä ja ota yhteyttä soittamalla tai sähköpostilla. Tarvittaessa neuvomme, kehen teidän kannattaa olla yhteydessä. Kivisalmeen voi tulla asukkaaksi myös kauempaa. Meillä on asukkaita Uudeltamaalta Pohjois-Savoon.

Voit olla yhteydessä Kivisalmen hoitokotiin myös alla olevalla lomakkeella.